שילם בכרטיס אשראי של חבר בעסקת קרדיט.

שאלה:

מישהו השתמש בכרטיס אשראי שלי ועשה בו חיוב עסקת קרדיט שאני מבין שיש עלי' רבית האם יש היתר שהוא ישלם לי את הרבית או כיון שמדובר בעסקת תשלומים אפשר לעשות עדיין היתר עיסקה או שאין מה לעשות.

תשובה:

שלום וברכה,

אם החבר ששאל ממך את הכרטיס חייב את חשבונך בריבית שלא בידיעתך, מותר לך לגבות ממנו את ההלוואה ואת הריבית שחברת האשראי גובה ממך, כיון שאינך תובע אותו הלוואה וריבית, אלא את כל ההוצאות שהוא גרם לך, וכיון שגרם לך הוצאה בסכום כו"כ חייב לשלם לך.

בהצלחה.