כפרה על ריבית

שאלה:

האם זה נכון מה שמביאים בשם הגר"א שיוה"כ לא מכפר על איסור ריבית, ואם כן האם ידוע לכם המקור לכך.
יישר כח.

תשובה:

שלום וברכה,

מובא בספר מעשה רב בשם הגאון מוילנא שאמר שאיסור ריבית הוא איסור חמור, שכל הזמן רובץ על האדם שמתרבה ממונו באיסור, וגם ביום כיפור עובר על האיסור בשב ואל תעשה שמתרבה ממונו. ולא כתוב שם שיום הכיפור לא מכפר, אלא שעובר באיסורים ביום כיפור. וברור שאדם שעבר באיסור ריבית יום הכיפור מכפר.

בהצלחה.