ריבית מועטת בהלוואת דברי מאכל

שאלה:

שלום כבוד הרב
איזה ספר הרב ממליץ לקנות בנושא ריבית אני מחפש משהו קצר ולעניין -הלכה למעשה
האם כאשר אשת לוותה עגבנייה משכנתה ועד שהחזירה לשכנתה העגבניות אולי עלו אבל לא משמעותי האם זה נחשב ריבית או זה דבר שלא מקפידים אנשים כי הוא מעט?
תודה לרב

תשובה:

שלום וברכה,

יש ספר ברית פנחס – הלכה למעשה בשאלות ריבית, בו מברר הרב את כל השאלות המעשיות של זמנינו.

בדבר מועט שאין מקפידים עליו יש להקל לפי דברי הרמ"א ביו"ד סימן קסב ס"א.

מקורות:

שולחן ערוך יורה דעה הלכות רבית סימן קסב: יש מי שאומר דמותר ללוות ככר לחם בככר לחם, כמטבע של כסף, דמאחר דדבר מועט הוא לא קפדי בני אדם להדדי בזה. (הטור והרבה פוסקים ועב"י). וכן נוהגין להקל.

אמנם מדברי הב"י נראה שהחמיר בדבר.