הוזלה לקונה עבור הקדמת המעות

שאלה:

שאלה א)
הנתבע יכול לבחור את הבית דין אפילו ממדינת אחרת?
ב) קונה שמקדים המעות כלומר משלם מראש למוכר שעדיין אין לו ברשותו בכלל את הסחורה למכור כי חסר לו לו כסף ועכשיו עם הכסף שהקונה משלם לו הוא משתמש להשיג את הסחורה ומבטיח לקונה לתת לו במחיר יותר בזול כי עזר לו, יש חשש של רבית? ואיך לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

  1. אם הנתבע דר בעיר אחרת יכול לדרוש מהתובע להתדיין בעיר שלו. אבל לבקש לדון בעיר אחרת ששניהם אינם דרים שם אינו יכול.
  2. אסור להוזיל לקונה עבור הקדמת המעות, אא"כ יש את הסחורה למוכר בשעת התשלום, אבל אם אין לו אסור לעשות כן.

בהצלחה.

מקורות:

1. ראה שו"ע חו"מ סימן יד ובכנה"ג שם.

2. שו"ע יו"ד סימן קעג ס"ז