האם מותר להחזיר למלווה תוספת דמי העמלה של משיכה בכספומט

שאלה:

לא היה עלי מזומן וחברה שלי הביאה לי כסף שלה במטרה שאחזיר לה בהעברה בנקאית. האם מותר לי להחזיר לה טיפה יותר מהסכום שהביאה לי בגלל שאני יודעת שהבנק מחייב אותה בעמלה כשהיא תוציא את הכסף מהכספומט או שזה נקרא ריבית? איני יודעת בדיוק מה שיעור העמלה אז חשבתי להחזיר לה את הכסף בתוספת כמה שקלים.

תשובה:

שלום וברכה,

הלוואה נחשב שהותנה שיפרע אחר זמן מה, אבל אם התנתם שתחזירי לה מיד בהעברה בנקאית תמורת המזומן שנותנת לך, אין כאן הלוואה, ולא איסור ריבית. ולכן מותר להוסיף מעות.

גם אם היה תנאי שיחזיר את ההלוואה אחר כמה ימים, אם מוסיף את דמי העמלה של משיכת כספומט, אין נחשב ריבית, אלא השלמת החיסרון שהחסיר לחברו בגין ההלוואה.

בהצלחה ופסח כשר ושמח.