דימום עקב הוצאת התקן באשה שאין לה וסת

שאלה:

בתשובה למעלה באתר כתוב : בדרך כלל כל הוצאת התקן תוך רחמי מעורבת בדם הבא מדפנות הרחם שהוא וסתי ואוסר את האשה.
שאלתי : אשה בת 58 שכבר שנים אין לה וסת ורק עכשיו הוציאה ההתקן על ידי רופא, וזה גרם לקצת דימום. האם גם כאן נאמר שזה דם הבא מדפנות הרחם שהוא וסתי או לא ?

תשובה:

שלום וברכה

גם אשה שכבר אין לה מחזור חודשי – מסולקת דמים, נוהג בה דין זה.

מקורות:

על כך שאי אפשר לפתיחת הקבר בלא דם הוא גם במסולקת דמים ראה שו”ת נודע ביהודה יורה דעה סי’ קכ, שו”ת מנחת שלמה ח”ב סי’ עג, ושו”ת לב אריה סי’ ט.