ימי הפרישה באשה שראתה דם על עד בשבעה נקיים

שאלה:

אני רוצה לשאול לגבי ימי הפרישה אם היה מראה שהרב החמיר לטמאות באמצע השבעה נקיים אפילו שזה לא היה דם ממש וזה היה אחרי הפסק טהרה לטומאת לידה האם יש בזה ימי פרישה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית לא ציינת במה מדובר. בכתם אין וסתות, כך שאם זה נראה על בגד או נייר קינוח אין חשש. במקרה שזה היה על עד, אם מדובר במראה דם ממש, וזה היה יותר משבעה ימים לאחר תחילת המחזור, יש למנות וסתות, לפי שאשה קובעת וסת בימי זיבה בתוך ימי נידה. אבל אם זה לא היה דם ממש, ורק החמיר משום שהיתה נטייה לאדום באיזו נקודה וכדומה, לענין וסתות יש להקל.

יום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. המדובר הוא על מראה על עד בדיקה בתוך השבעה נקיים של אחרי לידה והיה מדובר לא בדם ממש אלא בנקודה של הפרשה מעובה על העד שהרב החמיר