מנוי ששילם ורצה להעתיק את התוכנה מהאינטרנט

שאלה:

שלום

ברצוני לרכוש קורס מסוים שיש לו את אפשרויות הרכישה הבאות:

1. מארז DVD – סרטונים לצפייה – מחיר גבוה
2. מארז MP3 – שמע בלבד – מחיר בינוני
3. צפייה באמצעות חיבור לאינטרנט על ידי שם משתמש וססמא – מחיר נמוך – תשלום חד פעמי גישה ללא הגבלת זמן
4. שילוב של 1 ו 3 – מחיר בינוני

שאלתי היא האם אני יכול לרכוש באמצעות אפשרות 3 – אך להשתמש בתוכנה מסוימת כדי להוריד את התכנים ל disk on key לצורך שימוש עצמי בלבד?
הסיבה שאני מעוניין לעשות זאת היא כדי לשמוע את התכנים ברכב תוך כדי נסיעה כי אין לי אינטרנט ברכב אלא רק במשרד.

השאלה היא אם אין כאן גזל כי הייתי יכול לשלם יותר באמצעות רכישה על ידי אפשרויות 1 ו 2

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

שאלה יפה שאלת.

אחר דו"ד בנושא נראה להלכה שאסור לך להעתיק את התוכנה מהאינטרנט, למרות ששילמת על הקורס. וראה בנימוקים.

בהצלחה.

נימוקים:

קונה שרכש תוכנה, לא נוכל למנוע ממנו להעתיק את תוכנה אם זקוק לה לצורך עצמי בלבד. כיון שרכש את התוכנה ולא גוזל מהם את היצירה שיצרו. ורק להעתיק לאחרים אסור.

במקרה שלך ישנם שני סוגי עיסקאות א. רכישת התוכנה של צפייה או שמע, שנחשב שרכש את התוכנה. ב. מנוי באינטרנט – שיוכל לצפות כשנכנס לאתר. עיסקה זו לא נקראית רכישת החוכמה אלא מנוי, ועל כן לא ניתן להעתיק את הקורס.