זכויות בעבודות גרפיקה, בשכיר

שאלה:

עבדתי בתור מזכיר בישיבה, ואחרי שיש לי ידע עשיר בגרפיקה, עשיתי להם הרבה עבודות מיוחדות (שלא היה במסגרת התחייבויותיי הכללית), כעת אני פורש.
האם מותר לי לקחת עימי את כל העבודות שעשיתי ולא להשאיר לי אותם, או מכיון שהם שילמו לי על שעות עבודותי זה שלהם?
ואם אני צריך להשאיר להם, האם זה רק התוצאה המוגמרת או כל הקובץ הפתוח על דרכי היצירות וכו'?

תשובה:

שלום וברכה,

על פי חוק זכויות יוצרים היצירות שעשית שייכים לך, וכשאתה פורש ממלאכתך זכותך לקחת את הקבצים הפתוחים, והתוכנות שעשית עבורם.

עבודות גרפיקה, לוגו, ודברים קבועים שעשית עבורם ושילמו לך, שייך להם. אבל חוכמה שניתן להמשיך ולעבוד איתה שייכת לך.

בהצלחה.

מקורות:

ראה מאמר של הגאון רבי מנדל שפרן על עובד שייצר תוכה למי שייכת. לחץ כאן