מכירת מוצרים בחסות מותג ידוע

שאלה:

שלום כבוד הרב,

האם מותר למכור מוצרים, חולצות מודפסות עם כיתוב לצורך העניין,
בחסות מותג קיים.
העיצוב הוא יחודי ולא זיוף (מיוצר בסין).
אבל המותג הוא של חברה מסויימת (חברה גויה)
האם מותר לעשות כן?

תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה,

השתמשות במותג של אחרים נחשב כפגיעה בזכויות יוצרים, ואסור. [יש הסוברים שאין איסור לפגוע בזכויות יוצרים של גוי].

מלבד זאת, כשמוכר חולצות עם מותג מזוייף נחשב רמאות לקונים שחושבים שהחולצה ממותג מסויים.

בהצלחה.

מקורות:

שימוש בשם של חברו ראה דברי מלכיאל ח"ג סימן קנז שדן שאחד שקיבל רשיון מהממשלה לשווק מים מתוקים, ובא חברו והקים מפעל כמותו ומשווק מים תחת הרשיון של הראשון, ואסר הדברי מלכיאל משום שפוגע בסחורה שלו.

מכירת מותג מזוייף ראה חו"מ סימן רכח.