הפסדתי הנחת תפילין, מה עושים?

שאלה:

שלום לרב לא הנחתי תפילין במשך יומיים כי התפילין נישארו במקום העבודה ונאלצתי להיות בבית האם יש כפרה?

תשובה:

קראתי בצער ובכאב את שאלתך. התפילין הן צינור הקשר בין היהודי לבוראו, מצוה מקודשת שנצטוינו בה מן התורה וחלילה לנו להפסיד חלילה מצוה זו. יהודים מסרו נפש בשואה ותחת אימי האינקוזיציה לא להפסיד יום אחד ממצות תפילין! גם אם שכחלת בעבודה יש לבוא לשם עם חום גבוה ושפעת וכו' כדי לקחת אותם, ואם זה לא מתאפשר לחפש אצל שכנים ידידים בבית הכנסת או בכל מקום תפילין מתאימות כדי להניח וחלילה לוותר על מצוה יקרה זו שמחמתה לבד כדאי היה לבוא לעולם הזה.

הייתי מציע לך לקבוע זמן כל יום ללמוד שתי הלכות בהל' תפילין בס' ילקוט יוסף או משהו דומה, ובכך להתחזק עוד בקיום מצוה זו.

תזכו למצוות וחנוכה שמח!