הורים שהתחייבו דירה לזוג ומשלמים את המשכנתא

שאלה:

התחייבתי סכום כסף עבור רכישת דירה לזוג צעיר. בשעת ההתחייבות לא פרטתי מהיכן אשלם את הכסף, אולם פשוט וברור שהיתה דעתי להסתמך על המשכנתא שיטלו הזוג הצעיר, כאשר אני אשלם את חלקי מתוך המשכנתא של הזוג הצעיר.
כמובן שכלפי הבנק הלווים הם הזוג הצעיר, אולם האם נחשב הדבר שאני לווה את הכסף מהזוג הצעיר, וא"כ עלי לעשות היתר עיסקא עם הזוג הצעיר, והאם צריך לשם כך נוסח מסויים של היתר עיסקא?
יישר כוח.

תשובה:

שלום רב,

אין חשש ריבית. אבל, לכתחילה ולרווחא דמילתא עדיף שתאמר לבני הזוג שההיתר עיסקא שיש להם עם הבנק תקף גם ביניכם כלל שיש חשש ריבית.

מקורות:

עיין בתשובה כאן.