סדין לבן בשבעה נקיים

שאלה:

שלום וברכה,
בשולחן ערוך סימן שפא סעיף ה ברמ”א, רשום כי בזמן הנידה יש להציע את המיטה בסדין לבן. ואילו בתשובתכם לשאלה: ‘סדין לבן בשבעה נקיים’ לפי שולחן ערוך סי’ קצ”ו סעיף ג’, ובאגרות משה יו”ד ח”ד סי’ י”ז אות כ”ז ובשבט הקהתי ח”ה יו”ד סי’ קס”ה- שמעיקר הדין לא חייב בסדין לבן והלבשת בגד לבן.
השאלה שלי, היא מדוע רשום שני דברים שונים? האם כל סימן מתקשר לתקופה אחרת?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

אכן, בזמנינו שנשים מקפידות ללבוש בגד תחתון לבן הדוק לגוף, ומעל זה בגדי שינה, פחות יש חובה בסדין לבן, אף שהרבה קהילות עדיין נוהגות בכך וראוי לעשות כן כמנהג ישראל, ראה שיעורי שבט הלוי סי' קצו שם. ואגב הנושא אינו כל ימי נידה אלא בשבעה וכחלק מהליך הבדיקה.

בהצלחה