בגד צבעוני לאשה שיש לה כתמים

שאלה:

שלום,
יש לי שאלה בהלכות נדה.
האשה שעושה רק 2 בדיקות בזמן ז"נ ע"פ היתר מיוחד בגלל רגישות המקום וכל פעם לקראת סוף הז"נ יש כתמים בעייתיים על בגד תחתון בגלל הביוץ- כך שהיא טהורה לבעלה רק במשך שבוע אחת.
האם ניתן לפחות לחלק מן הז"נ (לקראת הסוף) לשים בגד תחתון צבוע כדי להנצל מן הכתמים ?
אולי יש לכם פתרונות נוספים?
תודה

תשובה:

שלום רב

כאשר המקום רגיש ועשוי מאוד לדמם, פעמים רבות נוכל לתלות את הכתם בפצע ולא בביוץ ולהתיר, יש להתייעץ עם האחות טהרה שמטפלת.

במקרה שזה לא כך, יש להתייעץ עם הרופאה אם ניתן לטפל תרופתית בכתמים אלו, אין סיבה שזה יהיה.

במידה ולא ניתן לטפל וזה כבר יותר משלושה חודשים, ניתן להתיר בימים אלו ללבוש בגד צבעוני.

תשובה זו נכתבה תוך התייעצות עם הגאון רבי ישראל גואלמן, רב שכונת רמות א' בירושלים.

בהצלחה.