לא בדקה ביום ראשון של נקיים

שאלה:

שלום,
יום ראשון שעבר עשיתי הפסק טהרה למחרת בבוקר עשיתי בדיקה היה תקין.במהלך היום היה לי דימום, החלטתי ששוב יעשה הפסק טהרה ,יום שני שעבר עשיתי בערב שוב בדיקה ולמחרת יום שלישי שכחתי בבוקר וגם בערב לעשות בדיקה.כיצד עליי לנהוג?
תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהדימום הזה היה כזה שמבטל את השבעה נקיים, נמצא שההפסק השני הוא האמיתי, אבל כיון שלא בדקת ביום הראשון לנקיים, גם הוא בטל, ולכן רק אם בדקת ביום רביעי יחשב לך יום רביעי כהפסק טהרה ואם בדקת ביום חמישי, תוכלי לטבול ביום חמישי זה. להבא יש להקפיד מאוד על בדיקות כהלכתן.

חג שמח.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. יש להעיר שלדעת מרן הגר"ע יוסף גם אם לא עשתה בדיקת שבעה נקיים ביום שאחרי ההפסק לא איבדה את ההפסק ויכולה להתחיל בשבעה ואין צורך לעשות שוב הפסק טהרה. (טהרת הבית הקצר חלק ב עמוד לד (נמצא בסוף ספר טהרת הבית).

  2. מה המקור שאם לא בדקה למחרת יום ההפסק, בטל ההפסק, הרי היא הפסיקה כדין, ורק צריכה לעשות בדיקת יום ראשון, ובדיקה יומיים אחרי ההפסק גם יכולה להיות בדיקת יום ראשון.

  3. אני מניח שהרב המשיב אז לא שם לב שבדקה ביום שני בערב, התייחס לכך שההפסק הראשון בטל, ברור שהצדק כדבריך ויום רביעי היה הראשון לנקיים.