על מה צריך להקפיד בשביל כשרותם של העדים

שאלה:

צהריים טובים הרב,
1. אני וחבר נבחרנו להיות עדי קידושין, אין ביננו שום קשר דם מהם הדברים הפוסלים בעדים?
2. איזה חלקים אנחנו אמורים לראות בחתונה? (נתינת הטבעת, לחתום על הכתובה..?)ומה לגבי ההינומא..?
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

1 צריך שלא יהיה קשר משפחתי בין העדים, ולא בין העדים לחתן ולכלה. כמו כן צריך שהעדים יהיו שומרי תורה ומצות.

2. יש להקפיד לראות את מסירת הטבעת. לחתום על הכתובה, וגם את ההינומא. ואם נוהגים לערוך חדר יחוד, צריכים העדים לראות שמתייחדים מספר דקות [לפחות 3 דקות].

חג שמח

נפתלי בן חיים