קישוטים בסוכה

שאלה:

שלום רב

לגבי קישוטים בסוכה.

א. האם מותר לכתחילה לתלות קישוט שרחב ארבע על ארבע בסוכה במקום שלא יושבים בטוח מתחת לקישוט הזה (כגון בצד הסוכה)?

ב. אם הגעתי ביו"ט לסוכה וראיתי קישוט ארע על ארבע תלוי במקום שיכולים לשבת שם, האם מותר להוריד אותו ביו"ט? ומה הדין בחול המועד? דהיינו, האם מותר לטלטל קישוט ביו"ט או בחוה"מ?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

לא כדאי, בסוף יגיע לידי מכשול… אלא אם כן תצמידו לסכך.

אסור להוריד ביום טוב אבל מותר להוריד בחול המועד, דין מוקצה בכל המועד הוא איסור הנאה ושימוש לא איסור טלטול.