קדימה בטבילה לאשה שזמנה עתה

שאלה:

שלום, שתי נשים שמחכות לטבול, האחת חלה ליל טבילתה בליל יו"כ שנדחית טבילתה עד מוצאי יו"כ ואחת חל ליל טבילתה במוצאי יו"כ האם יש איזה קדימה כיון דהוי זמנה או אולי להיפך ? ומקורות א"א. תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

למה שיהיה דין קדימה? שתיהן חייבות בטבילה, הקדימה תהיה לפי התור, לתור יש בהלכה משמעות מבחינת חושן משפט. בכלל בזמנינו לדעת רוב הפוסקים אין מושג של טבילה בזמנה מצוה, כיון שכל הנשים ממתינות שבעה נקיים אף שהן נידות ולא זבות, ראה בבית יוסף ושאר פוסקים ביורה דעה סי' קצז.