הנהגות יום כיפור

שאלה:

בס"ד
שלום רב
מה נשים צריכות להתפלל בשבת קודש ויום הכיפורים כשהן לא הולכות לבית הכנסת ? והאם בשבת זו יש חובה לבקש סליחות ולהתוודות כבכל יום כיפור , למרות שהוא חל בשבת ?
עד מתי מותר לאכול בערב יום הכיפורים ? האם עד שעה עשירית כבכל ערב שבת או עד סמוך להדלקת הנרות ?
האם מחליפים מצעים וגוזרים ציפורנים ומתגלחים ( נשים ובחורות ) בערב יום הכיפורים ? והאם מותר לישון על 2 כריות ועל מיטה גבוהה ולשבת על כסאות ?
גמר חתימה טובה !

תשובה:

שלום וברכה

מי שאינה הולכת לבית הכנסת מתפללת את כל חמשת התפילות, אבל בלא חזרת הש"ץ. את הפיוטים אם תרצה יכולה לומר, בלי י"ג מידות של רחמים.

גם בשבת זו מתוודים הכל כמו בכל יום כיפור בהבדל אחד, תפילת אבינו מלכנו לא אומרים אלא רק בנעילה, כמו כן, בסליחות בליל יום כיפור יש כמה קטעים אחרונים שמשמיטים, תראי במחזור.

בערב יום כיפור אפשר לאכול עד זמן כניסת החג, בכל שבת מותר עד שעה עשירית כדי שיאכלו בלילה בתיאבון, ביום כיפור לא אוכלים…

מתכוננים לחג כמו כל חג בבגדים נקיים וחגיגים רחצה וכו'.

אין כל בעיה לשבת גבוה ולישון בנוח, זה לא תשעה באב, אלא חג.

גמר חתימה טובה.