קניית אתרוג מהודר מכספי מעשר

שאלה:

שלום
אפשר לקנות ארבעת המינים מכספי מעשר?
וגם עליה לתורה בשבת מכספי מעשר?
אפשר ליטול ידיים שחרית מבקבוק של נסטי שהפתח שלו רחב לא כמו של קוקה קולה שהוא קטן?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שארבעת המינים היא מצוה וחובה על האדם, לא ניתן לעשות זאת מכספי מעשר. אולם עלייה לתורה בבית הכנסת שאינה חובה אלא תרומה, ניתן לקנות מכספי מעשר, בתנאי שחשבת על כך בשעה שקנית, שאם לא כן כבר חל עליך הדבר בתורת חובה, והרי זה כפורע חובו ממעות מעשר.

אולם אם אתה יכול לקנות אתרוג כשר ב50 ש"ח ורוצה להדר יותר ולקנות יקר יותר, ניתן לתת את ההפרש מכספי מעשר.

אפשר ליטול ידים אם הפיה רחבה.

מקורות:

ראה ערך שי יו”ד סי’ רמט, שו”ת בצל החכמה (ח”ד סי’ קפד). וראה הליכות שלמה ח”ב פי”א אות ב’ בדבר הלכה שהובא בשם הגרש”ז אוירבך כי אם אדם ייעד לעצמו סכום מסויים לרכישת אתרוג, וברור לו שלא יוסיף יותר. יכול להוסיף מכספי מעשרות לרכישת מהודר יותר.