בדיקת אגוז קשיו מחרקים

שאלה:

שלום,
אני משתמשת בקשיו לעיתים קרובות, במתכונים בריאים שונים, אך מכיוון שיש צורך לדקדק בבדיקת כל קשיו וקשיו, אני מוצאת שההתעסקות היא רבה.
קיימים בשוק ממרחי קשיו ואפילו בכשרות בד"ץ.
אך האם ניתן לסמוך על כך שאכן ישבו אנשים ובדקו כל קשיו בצורה דקדקנית, לפני הטחינה לממרח?

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך לבדוק כל אגוז בנפרד, מספיק לבדוק 10% בדיקה מדגמית. אם קונים ממקום המפוקח על ידי מערכת כשרות טובה, והכי חשוב! מקום שיש בו תחלופה גבוהה של המוצר, חנות פיצוחים ידועה, ולא משהו שישב במכולת כמה חודשים… אין חשש. לגבי המימרח, אם יש הכשר טוב יש להניח שנהגו כהוגן…

שבוע טוב.