קימה בפני עשיר

שאלה:

בס"ד
האם יש מקור בהלכה לקימה בפני אדם עשיר בממון מאוד שתומך בתורה?
האם יש צורך לקום בפני אדם עשיר … ומה לגבי גוי… עשיר?

תשובה:

שלום רב

אין חיוב לעמוד בפני אדם עשיר גם אם הוא מרבה צדקה וחסד, אבל מצינו בגמרא שכיבדו עשירים, כך אמרו בעירובין דף פו עמוד א:

רבי מכבד עשירים, רבי עקיבא מכבד עשירים. כדדרש רבא בר מרי: ישב עולם לפני אלהים חסד ואמת מן ינצרהו, אימתי ישב עולם לפני אלהים – בזמן שחסד ואמת מן ינצרהו. כלומר בגלל החסד שעושים עם העניים שנותנים להם מעות למזונות, כיבדו אותם גדולי התנאים.