רופא יהודי שמקבל מתנה פסל של עבודה זרה

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: רופא שמקבל דורונות מן המטופלים שלו, שכן דרך המטפלים שהמדינה זו כשהרופא מצליח, במיוחד בתחום של פריה, שהוא עוזר לאנשים להיוולד בנים, שמקבל ממטפלים גוים של דת אינדיאני דרונות ובניהם פסלים שליהם, מה יעשה כדי לא יגרום משהו שיכול להזיק השקר בינו לבניהם, שאינם מבינים שאסור גמור לנו ע"ז ואין לנו חס ושלום להחזיק אצלנו.

מדובר בפסלים של פיל שהם מקרבים לפניהם מאכלים ומאמינים בפילים כסוג אלוה חלילה וחס.

האם לא לקבל כלל או יגיד שישימו אצל המזכירה כדי לא ליגע בו ושישליך בפח אחרי יציאת המטפלים עכו"ם אלה?

תשובה:

שלום וברכה

שיאמר להניח אצל המזכירה, ואחר כך ישבור וישליך לפח.

בשורות טובות.