בני זוג לפני נישואין – שינה בבית אחד

שאלה:

האם מותר לגבר ואישה שהם חברים ויוצאים יחד לפני החתונה לישון יחד באותו הבית? (כשיש כמובן עוד אנשים באותו בית) למשל- כשמתארחים בשבתות וכד'.

תשובה:

שלום רב,

המנהג הוא לשמור על החרחקות מסויימות בין בני זוג מאורסים. אחד מהם הוא לדוגמא שלא לישון בבית אחד, למרות שיש שם אנשים נוספים. לכן, הסיטואציה שאתה מציג כאן, זה משהו כמו בני זוג מאורסים שעדיף שלא ישנו בבית אחד.