שבירת מכשירים סלולאריים טרפים

שאלה:

שלום הרב!
בזמן האחרון ישנה תפעה מצריכה לי עיון בה.. העניין הוא שיש אנשים שבאים בשם רבנים מסוימים במטרה לעודד לשבירת פלאפונים חכמים. ראשית, ידוע לכו"ע את חסרונותיו ופגיעותיו של התוצאות מהמכירים אך האם אין בזה בעיה שהם מעודדים דווקא לשבור שהרי יכולים למכור לנכרי וכו' האם אין בזה פגיעה בנפש (מצד 'בל תשחית' שאעפ"י שמסתמא אפשר לצרך את הסוברים שכששוברים משהו למען מטרה חשובה אזי מותר כגון המעשה בגמרא שאחד האמורים כמדומני ניפץ כוס זכוכית במקום שראה שיש יתר ליצנות אך מ"מ יש במכשיר גם תכנים טובים) וממילא אולי אפשר לנסות למכור את לגוי או למכור את זה לחנות שממילא בלי קשר אלי תמכור מכשירים כאלו?

תשובה:

שלום וברכה

הרעיון שעומד מאחורי זה, הוא שככל שאדם עושה אקט יותר חריף, וגם מפסיד כסף למען שמירת עיניו, הסיכוי שהוא יחזור ויקנה שוב מכשיר כזה קלוש מאוד, כאשר הוא מוכר את המכשיר לגוי, סיכוי טוב שלמחרת יקנה שוב מכשיר יותר מתקדם…

לכן זה דוקא רעיון טוב, ואגב גם עבודה זרה שהושקע בה הון כסף וזהב נצטוינו להשמיד ולכלות ולבער מהעולם…

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אכן, אך שאלתי היתה ממבט נקודה אחר שאעפ"י שיש בזה צד להל מצד 'בל תשחית' מ"מ אולי עדיף לעשות זאת בדרכים אחרים כי בכל אופן יש פה פגיעה בנפש האדם כאשר הוא משחית משהו. ויתירה מזו יש כאלה שמשתמשים בהם רק למטרות חיוביות או אנשים שיש להם ספק סינון איכותי(!) הרי למה לשבור אם אפשר לתת לנכרי??

  2. הסברתי, שהתכלית ההכרחית לא תבוא ממכירה לגוי אלא ממעשה טראומתי של שבירה, כמובן במכשיר שאינו כשר. אינני עוסק בענין זה, אבל כאשר אתה שואל מה יותר משחית את הנפש, החזקת טלפון כזה בבית חצי שעה שעה או שבירתו, התשובה ברורה בעיני…