דג עם ירקות עלים לא מפוקחים

שאלה:

שלום רב. דג שבושל עם ירקות עלים לא מפוקחים. ואני מגרד עם המזלג את הדג,מכל הכיוונים ומסתכל ממרחק שאני יושב מול הצלחת על הדג, ולא רואה משהו מיוחד על הדג, האם אני יכול לאכול את הדג בשעת הדחק?

תשובה:

שלום וברכה

בשעת הדחק אפשר לאכול, יש להניח שגם אם היתה תולעת שיצאה מהירקות היא כבר לא שלמה ובטלה בשישים, אבל זה ממש בשעת הדחק ולכתחילה אין לסמוך. בכלל, כאשר אנשים מגישים לך מאכל עם ירקות כאלו, תמיד יש חששות גם על כשרות התבלינים וכו', מי שאינו מקפיד על כשרות ראויה, לך תדע מה עוד יש שם…

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ולגבי חרקים זעירים שנמצאים בעלים? (שאולי אותם לא יכול לראות ממרחק כזה שיושב מול הצלחת במידה ואכן נמצא שם נניח, או שלא לחשוש לזה?)