היתר עיסקא לקנות מכונית לשימוש פרטי

שאלה:

שלום לכבוד הרב,

שאלה: האם יש דבר כזה היתר עיסקא לקנות מכונית למטרת שימוש פרטי שלא לעסק? שמעתי מישהו שסידר דבר כזה.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אפשרי. שהרי זה כאילו יש למקבל (ללווה) עסק של השכרת רכבים והוא משכיר רכב לעצמו, כך שדמי השכירות הראויים לרכב הם רווחי העיסקא.

אם האחוזים שנקבעו בהיתר עיסקא גבוהים יותר מדמי שכירות רכב, יש להשתמש בנוסח היתר עיסקא שהנותן שותף בכל נכסי ועסקי המקבל. ניתן להוריד מכאן.