ללוות אלף דולר ולהחזיר בשער גבוה של שקלים

שאלה:

האם יש איסור ריבית במקרה הנ"ל:
השער של הדולר כיום הוא 3.6
כיוון שהשער של הדולר נמוך, אבא שלי מוכן לקחת ממני 1000 דולר שחסכתי ובתמורה הוא ייתן לי שקלים בשער של 4.
לאחר מכן, בעתיד כאשר השער יעלה, אבא שלי יהיה רשאי להמיר את הדולרים לשקלים כרצונו.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם אבא שלך נותן לך 4000 ש"ח מיד ודאי שמותר, שהרי ריבית אסורה בהלוואה בלבד. אם הסיכום להחזיר את השקלים לאחר תקופה מסוימת, בעיקרון אסור, אבל באבא ובן מסתבר שמותר כיון שניתן להניח שהכוונה היא לשם מתנה.

מקורות:

עיין שו"ע יו"ד סי' קעג סעיף א וסי' קס סעיף ח.