תזוזה באמצע תפילת שמונה עשרה

שאלה:

שלום רב!
בשבת האחרונה נאלצתי להתפלל תפילת מנחה ביחיד ובגינה מסויימת.
מכיוון שאיני רגיל להתפלל במקום זה, שכחתי מהדין שאסור להתפלל במקום גבוה ועמדתי על מדרגה, פתאום שמתי לב לכך כבר בתחילת התפילה ומיד בתום הברכה השלישית ירדתי מהמדרגה אל הרצפה והמשכתי תפילתי תוך כדי.
האם נהגתי כהוגן? ידוע לי שאסור לזוז באמצע תפילת שמונה עשרה, אבל היה זה צורך התפילה. האם יצאת י"ח?

בברכת תודה

תשובה:

שלום וברכה

יצאת ידי חובה, אבל בדיעבד שכך התחלת להתפלל עדיף היה שלא לזוז.

כדאי לעשות השתדלות להתפלל כראוי בבית הכנסת, ואף אם זה לא יוצא, אין להתפלל תחת כיפת השמים אלא בתוך חדר או במקום מוצנע כדי שלא תופרע הכוונה.

שבוע טוב.