ברכות עם בגד ים

שאלה:

שלום וברכה
בעניין ברכות הנהנין
האם בימים חמים מותר לברך עם גופייה ציצית והאם זה משנה אם היא פתוחה מהצדדים או לא
בנוסף האם ישנו חילוק בדבר בין ברכות הנהנין ברכת המזון או תפילה

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה ואי בכל הזכרת שם צריך להיות מכוסה היטב בצורה מכובדת, אבל בדיעבד שנמצאים בים וכדומה עם בגד ים ועוד, כל שליבו אינו רואה את הערוה, כי הערוה מכוסה, מותר לברך את כל הברכות למעט תפילת שמונה עשרה, שלגביה צריך להיות לבוש ממש כיון שהוא עומד לפני מלך.

מקורות:

ראה שו"ע סי' עד סעי' ו ומשנה ברורה שם.