צעצוע הפועל ע"י בטריה בשבת

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: שכנה ביקש מידע על דבר צעצוע ביתה שפועל ע"י בטריה ויש בו מנורות, משמיע מוזיקה וכו', אם לא תכבהו בשבת מטעם שממח התינוקת בת שנה וארבע חודשים וכך יותר נוח לה בטיפולים, אם זה בסדר או יש לה לכתחילה לכבות ואם במקרה תשכח אז שכחה וזה אונס . או מעיקר הדין יש רשות לה להישאר כיון שלא עושה מעשה בידיים ולא נהנה ממש כיון שהרעש ונרות של צעצוע באמת מפריע לה וזה רק לשמחת ביתה?

תשובה:

שלום וברכה

ברמ"א תחילת סי' רנב מבואר שבכל דבר המשמיע קול שלא רגילים להשאיר על שעון שבת מלפני שבת, יש לחשושמשום אוושא מלתא, כלומר יש בכך זלזול בכבוד השבת. אמנם בשו"ע שם לא חשש לזה, אבל גם בין הספרדים רבים נהגו להחמיר, ולכן אין להשאיר משחק כזה לשבת.

יום נעים.