קידוש בשבת לפני קריאת התורה

שאלה:

השלום והברכה לרבנים שאלה.סובל אני ממחלה בקיבה ונוטל כדור חצי שעה לפני האוכל השאלה לגבי שחרית של שבת האם בזמן הוצאת ספר תורה מותר לאכול משהו ולחזור לבית הכנסת היות והתפילה ארוכה ביום שבת.

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי את הקשר בין הכדור לבין האוכל באמצע התפילה. ומכל מקום ודאי תוכל ללכת הביתה לעשות קידוש אחרי שחרית, לאכול משהו ולחזור לבית הכנסת לקריאת התורה, אבל אין לאכול לפני קידוש, כיון שכבר התפללת שחרית.

מקורות:

 ראה כאן בהרחבה.