יעוץ פסיכולוגי לגבר ע"י אשה

שאלה:

האם ישנה בעיה בשביל גבר נשוי לקבל ייעוץ חינם מיועצת? מדובר ביועצת (מה שנקרא קאוצ'ינג) מתחילה ומכיוון שהיא חדשה בשוק היא מציעה 10 מפגשים חינם. היא שאלה אותי אם אני מכירה מישהו/מישהי מעונינים, ואני אכן מכירה מישהו.

כאמור המפגשים בחינם ולכן יש כאן ענין פיננסי. השאלה היא אם מבחינת צניעות זה קו אדום או שזה כמו גבר שהולך לרופאה. ברור לי שזה לא בדיוק אותו דבר כמו רופאה, כי זה כמה מפגשים והרבה דיבורים וכו'.

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אין לגבר ללכת ליעוץ כזה אצל אשה בשום אופן. מטבע הדברים, אופי העבודה הוא שהפסיכולוג מגלה אמפטיה ויוצר קשר עם המטופל, ומגיעים לשיחה אישית מעמיקה וכו', ומכאן להגיע להרהורי עבירה וכו' וכו' הדרך קצרה מאוד מאוד! לכן אף שגם סתם לרופאה מומלץ לגבר שלא ללכת כשיש אפשרות לרופא גבר, בכל עניני הנפש והיעוץ וכו' זה איסור גמור.

בהצלחה רבה.