זכויות יוצרים על תצלום ישן

שאלה:

בס"ד
יש ברשותי גלויה שבצד אחד שלה יש תמונה של הרבנים זצ"ל בן ציון אבא שאול יחד עם הרב כדורי.
בצד האחורי של הגלויה יש ציור של הבאבא סאלי ויש כיתוב באנגלית שמסביר מיהו כל אחד משלושת הרבנים הנ"ל, כאשר על הרבנים שבתמונה (אבא שאול וכדורי) כתוב שליט"א.
זוהי כנראה הזמנה לקראת בואם לארה"ב לפני 25 שנה.
כמו כן כתוב שם באנגלית שהתמונה צולמה בשנת 1993 ושאין להעתיק ללא רשות מהיוצרים, ויש שם שם של איזה חברה, כנראה חברת צילום אמריקאית מאותם ימים.
השאלה היא האם אני יכול להעתיק את התמונה הזו על מנת לתלות אותה על הקיר, למען הדיוק אותה לחמותי במתנה שתתלה על הקיר שלה ?
או שיש איסור בגלל זכויות יוצרים או משהו כזה ?

תשובה:

שלום רב

אני מניח שכיון שמדובר במשהו כל כך ישן הזכויות יוצרים כאן בכלל לא רלוונטיות, אטולי החברה כבר לא קיימת וגם אם היא קיימת היא כבר לא מוכרת את התמונה הזו… ולכן גם לאלו המחמירים שיש זכויות יוצרים בדבר שכזה נראה שכאן יש להקל.