שחרית בבגדי השינה

שאלה:

שלום. זכור לי שיש בעיה להתפלל עם הבגדים שישנתי בהם.
שאלותיי הן: א) האם זה איסור או ראוי שלא? ב) האם מדובר על בגדים שישנתי בהם בלילה אפילו שהם בגדי יום, או שהבעיה רק בפיג'מה? ג) אם הבעיה היא גם בבגדי יום, מה הדין באקראי כשאין כוח להחליפם, ורוצים להתפלל בהם שחרית? תודה.

תשובה:

שלום רב

הבעיה היא רק בפיג'מה, ומשום שצריך לעמדו לתפילה בבגדים שעומדים בהם לפני אנשים חשובים, אבל אין בעיה בבגדי יום שישנת איתם בלילה. ראה בענין זה משנה ברורה בסי' צא.

יום נעים.