הילינג בראי היהדות

שאלה:

שמענו שתתכן בעיה בטיפול בהילינג. מהו הרקע לבעיה ומדוע? ואם אין בעיה – מדוע?
יישר כח

תשובה:

שלום רב

למעשה הילינג אינו דבר אחד, ויש בו שיטות וסוגים שונים, והכלל הוא כך: כל אדם שמטפל מתוך אמונה דתית בכח מסויים שמפעיל אותו או שהוא יכול לפעול דרכו וכו', ויש כאלו, זו עשויה להיות עבודה זרה ממש [זה לא ברא דרך בורא העולם אלא כל מיני אלילים מהמזרח הרחוק, שהם תונו והבל ורעות רוח, אבל אסורים באיסור עבודה זרה]. אלו שמטפלים מתוך תפיסה או אמונה בכך שיש להם אנרגיות או לכל אדם שיש אנרגיות והם חושבים שהם יכולים להשפיע אותם על המטופל, אין בזה עבודה זרה.

אלו וגם אלו חיים בדמיונות, הכל שטויות, והרוצה לכלות ממונו לריק יפנה אליהם לטיפול…

יום נעים.