מתי עושים פדיון הבן?

שאלה:

שלום וברכה. רצינו לדעת לגבי תינוק שנולד בי׳ד ניסן בשעה 11.50בבוקר מתי לספרדים יש לעשות פדיון הבן האם ביום שלישי בלילה ערב יד באייר או ביום רביעי בלילה. כל טוב ותודה רבה

תשובה:

שלום רב

זמן פדיון הבן לכתחילה הוא ביום השלושים ואחד, כלומר ביום רביעי י"ד באייר ביום, לא בלילה. הגר"ע יוסף נקט שאם הזמן לחוץ מותר גם להקדים ללילה שלפניו, אולם כדאי לקיים מצוה זו לכל הדעות, ואין לדחות סתם ללילה שלאחריו, שהרי מצותה ביום ה31. ראה כאן בהרחבה.

מזל טוב ורוב נחת