כלי שהתבשלו בו קטניות בפסח

שאלה:

אנחנו אשכנזים. מה דין התנור שבישלו בו בטעות ציפס עם שמן חמניות – לאוכלי קטניות. האם הכלי נאסר לפחות ל24 שעחת?
דביר
[email protected]

תשובה:

מועדים לשמחה

אכן, כלי שהתבשלו בו קטניות בתוך 24 שעות אסור לבשל בו לאנשים שאינם אוכלים קטניות, אולם אם הכלי אינו בן יומו, כלומר שלא התבשלו בו קטניות בתוך 24 השעות האחרונות, והוא נקי ללא שיירי קטניות כלל, מותר לבשל בו לאנשים שאינם אוכלים קטניות. בדיעבד, גם הכלי בן יומו ויש בכך צורך מותר לאכול את התבשיל, כיון ששירי הקטניות הבלועים בכלי בטלים ברוב, ובפרט לענין מאכל שהתבשל קודם החג.

מקורות:

ראה שו”ת זרע אמת ח”ג סי’ מח, מהרלנ”ח סי’ קכא.