כתם יבש בימי טהרה

שאלה:

שלום כבוד הרב,

כשהלכתי לשירותים ראיתי 2 קרישי דם יבשים על התחתונית כשנגבתי לא ראיתי כלום. כשעה לאחר מכן ראיתי על הנייר כמה סיבים דקים אדומים. טבלתי לפני יומיים והיום אינו יום הוסת שלי. אשמח מה לעשות?

בברכה

תשובה:

שלום רב

גם דם יבש אוסר, אלא שאם מדובר במשהו מאוד קטן פחות ממטבע של שקל [אינו כגריס] אין בכך איסור. במקרה שזה אכן גדול כנ"ל ניתן לבדוק אצל אחות טהרה אם יש פצע פנימי שניתן לתלות בו מראה כזה.

בהצלחה.