מקלחת באישה לאחר תשמיש

שאלה:

שלום רב,
האם אחרי התשמיש מותר לאישה לקום מיד ולהתקלח למרות שבאמבטיה הזרע לפעמים יוצא? האם זה גם נחשב זרע לבטלה?(מדובר בזוג שעבר את גיל הפריון).

תשובה:

שלום רב,

הוצאת זרע לבטלה ודאי שאין כאן משום שזה היה דרך תשמיש. אלא השאלה כאן אם יש השחתת זרע. לדעת הראשונים והפוסקים שאיסור מוך לאחר תשמיש גם הוא אסור משום איסור השחתת זרע (ראה תוספות יבמות יב,ב ד"ה במוך). מ"מ אם אינה עושה זאת כדי להוציא את הזרע הראוי לעיבור אין איסור השחתת זרע, ראה בשו"ת בנין ציון סי' קלז. יודגש שזה גם באישה צעירה. אבל בהקשר לשאלה כאן שמדובר שאישה שכבר עברה את גיל הפריון, לא שייך אצלה איסור השחתת זרע שאיסור זה נאמר רק על זרע הראוי לעיבור. (בשונה באיסור הוצאת ז"ל שזה איסור כללי ואינו שייך דווקא להיריון).