כתמים לאחר הפלה

אני בת 37. לפני כ 10 חודשים עברתי הפלה טבעית ומאז יש לי כתמים שמופיעים כשבוע לפני הווסת.
יש לציין כי עד להפלה דבר כזה לא קרה.
עד היום נהגתי בצורה שברגע שראיתי כתם פשוט פרשתי ולאחר כשבוע של כתמים שהולכים ובאים מתחיל הווסת שאורך עוד כשבוע ואז עוד 7 ימים נקיים….
בקיצור יוצא שאני טהורה כשבוע בחודש.
מה עליי לעשות?

תשובה:

שלום רב

בלי להכנס לבחינת הכתמים עצמם, שזה דבר המשתנה מכתם לכתם לפי צבעו המקום בו הוא נמצא גודלו ועוד, המצב עצמו אינו סביר ואין סיבה שימשיך… יש כאן שתי אפשרויות או הפרעה הורמונלית שניתן לפתור תרופתית, [פרימולט נור וכיוצא בזה] או שארית שנשארה מההפלה [בדיקת אולטרא סאונד], תפני לרופאת נשים ותבדקי יסודית את שני הנתונים. המצב העכשוי אינו טוב ואינו בריא.

בהצלחה רבה ושתזכו לזרע של קיימא!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם כך יש לטפל בהפרעה ההורמונלית, כדאי ללכת לרופאה המתמצאת בחיים הדתיים, לרופאה שאינה מכירה את ההלכה הכתמים אינם מהווים בעיה, אבל הרופאות שעובדות בריכוזים דתיים מורגלות לטפל גם בבעיה כזו. בהצלחה.