תפלה ברוב עם או בבית הכנסת?

שלום.
איזה מעלה יותר עדיפא תפלה בביהכ"נ קבוע, או רוב עם, ואם יש אפשרות להתפלל במנין ברוב עם אבל לא בביהכ"נ, האם יותר עדיפא מלהתפלל בביהכ"נ במנין שאינו גדול כ"כ.

תשובה:

שלום רב

בית כנסת קבוע עדיף על ברוב עם, אבל אפשר לקבוע את מקומו בבית הכנסת הגדול… תפילה בבית כנסת בציבור עדיפה על תפילה בביתו ברוב עם, אבל לא ביחידות.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' צ סעי' ט ס"'ק כח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. עיינתי בדברי המ"ב ולא ראיתי שם אלא מש"כ כת"ר דיכולים לקבוע מקומו בביהכ"נ הגדול, אבל שאלתי הוא באופן שיש אפשרות להתפלל בצבור קטן בביהכ"נ הקבוע, או בצבור של רוב עם במקום שאינו ביהכ"נ קבוע [כגון באסיפת סיום הש"ס וכדומה], ובבקשה מכבוד מעלתו שליט"א לברר ראייתו דגם בזה עדיפה להתפלל בביהכ"נ הקבוע.

  2. כך מדוייק במשנה ברורה שם שכותב רק שתפילה ביחיד במקום קבועה אינה עדיפה, משמע שבציבור זה עדיף על ברוב עם.