ברכה בעת החלפת מזוזות

אני גר בדירה שיש מזוזות של המשכיר(אני השוכר)ואני לא בטוח על כשרות המזוזות ויש לי מזוזות מהודרות שלי
האם אני יכול להחליף אותם עכשו ולעתיד כשאעזוב את הדירה להחליף עוד פעם ולקחת שלי
ואם כן האם אני חייב לברך בין בהחלפה ראשונה בין בהחלפה של עתיד
תודה מראש על התשובה

תשובה:

שלום רב

כיון שאתה מחליף למזוזה אחרת, יש לברך על קביעת המזוזה השניה אף שהראשונה כשרה, ראה ס’ האשכול מזוזה דף עג ב, עיקרי דינים סי’ לא ס”ק ו, מהר”ם שיק יו”ד סי’ רפה, טוב טעם ודעת מהדו”ק סי’ רמו, שבט הלוי ח”ב סי’ קנח  ועוד אחרונים.

וראה עוד כאן בהרחבה רבה בענין זה.

כאשר אתה עוזב את הדירה אין לברך על ההחלפה, כי בעצם אתה לא מחוייב אז במזוזה שהרי היא חובת הדר, ואתה מחזיר אותה רק מחמת חשש הסכנה בהסרת מזוזה מהבית.