רפואה אלטרנטיבית בהלכה

שלום לכבוד הרבנים,
האם ריפוי בעיסוק, קאוצינג, כל מיני רפואות של עמים אחרים כדיקור סיני וכו האם זה נחשב לעבודת אלילים?

תשובה:

שלום רב

כמובן כל דבר יש לבדוק לגופו, ריפוי בעיסוק זה פשוט סוג של פיזיותרפיה, וזה ממש ממשהו פיזי אין לזה כל קשר עם עבודת אלילים. דמיון מודרך, או קאוצ'ינג זה סוג של עבודה פסיכולוגית, וזה בסדר גמור, זו בסך הכל הכרות עם מה שעובר עלינו ואימון כיצד לסדר את האופי שלנו עם החיים. גם דיקור סיני מבוסס על תפיסה שיש בגוף מערכות שמצביעות על חלקים מסוימים כמו רפסולוגיה, כל זה אינני יודע אם באמת מועיל… אבל זה לא עבודה זרה. אבל עבודה עם אנרגיות והילות ושאר דברים, ב90% מהמקרים זו הונאה ושקר וזה בסדר גמור, רק בל תשחית על הכסף, אבל במקרים אחרים זה יכול להיות שימוש בכוחות טומאה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם כוחות הטומאה שהזכרתם בסוף, מדובר בכישופים?
    כי לפי הבנתי אין בזמננו כישוף…
    ואם כן אזי מדובר גם בע"ז?
    אגב גם אם שיטה מסויימת זה הונאה ושקר, זה עדיין יכול להיות עבודה זרה… הלא כך?

  2. כוחות טומאה זה עבודה זרה לאו דוקא כישוף. הונאה בדרך כלל אינה עבודה זרה שקשורה לאיזו דת, אלא פרי מוחו הקודח והיצירתי של אדם הזקוק לפרנסה.