חיוב מזוזה בחצר מגודרת

שלום וברכה
האם שער כניסה (עם משקוף וללא תקרה) לחצר בית צריך מזוזה. (מקורות)

בתודה מראש

תשובה:

שלום רב

כאשר החצר מגודרת ויש פתח עם מזוזות ומשקוף הוא חייב במזוזה.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' רפו סעי'  א. וראה בית יוסף שם שנחלקו הדעות האם חיוב המזוזה הוא בגלל שהשער הזה הוא כניסה לבית, או שהחצר עצמה יש לה חיוב מזוזה בפני עצמה, ונפקא מינה בחצר שאינה פתוחה לבית, אלא סתם חצר מגודרת, ובאופן זה שהחצר לא מובילה לבית יש לקבוע ללא ברכה. וראה עוד בהרחבה בשו"ת אבני נזר יו"ד סי' שפב מש"כ בזה.