האם יש איסור חרם דרבינו גרשום על פילגש

האם מותר לאיש להינשא לאשה פנויה כפילגש בו בעת שהוא נשוי וכדי שלא יכשל בעוון ובאיסור יהיה נשוי לה כפילגש כמובן מרצונה וכו'?
ואם מותר מה הדרכים להינשא לה

תשובה:

שלום רב,

ראשית הנחת שמותר לקחת היום פילגש, והשאלה היא רק על אדם נשוי. הנחה זו בטעות יסודה. אסור לקחת היום פילגש. אלא שהשאלה היא האם איסור זה הוא דאורייתא או איסור דרבנן. אבל העובדה היא שזה אסור. ראה כאן בנושא. מלבד זאת, הפוסקים דנים הם יש איסור חרם דרבינו גרשום גם על פילגש או שהוא החרים רק לשאת אישה שניה בתורת נישואין, ראה אוצר הפוסקים סי' א' שהרחיבו בסוגיה זו.