לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם אני יכולה לתרום את כספי הירושה שירשתי ללא ידיעת בעלי?

לכב' הרב שלום: קבלנו ירושה מאימא עליה השלום ירושה קטנה אני הבת יכולה בכסף האלה לעילוי נשמתה כמו לקנות ספרים או לתרום לשיבות ללא ידיעת הבעל ועוד סיבה שיהיה בסתר? תודה לרבנים:

תשובה:

שלום רב,

ירושה שהאישה ירשה לאחר שנישאה לבעלה, נחשבים לנכסי מלוג. (שו"ע אבה"ע סי' פה סעי' ז'). כלומר, הקרן שייך לאישה והפירות של הבעל. לכן האישה אינה יכולה לתת את נכסי המלוג במתנה למישהו אחר. (ראה שם סעי' יג מה קורה כשיש חילוקי דעות בין הבעל לאישה מה לעשות עם הכסף).

האפשרות היחידה לתת בלי שהבעל יודע זה רק מתנה מועטת שזה הוא ודאי מסכים.