האם יש חשש גזל בקנייה מגוי שמוכר בזול?

שלום כבוד הרב
בעניין קנייה מגוי
יש מוצר שאני רוצה לקנות ויש גוי אחד שמוכר זאת בזול אך אני יודע אם מוכר זאת ע"י גזל או שבאמת המוצר שייך לו , והגוי השני מוכר זאת ביקר מאוד אך אני יודע שהמוצר שייך לו ..
האם יהיה מותר לי לקנות מגוי הראשון?
ואם אני קונה ממנו האם יש חשש שהגזל יפול גם עליי?
תודה

תשובה:

שלום רב,

השאלה היא איזו סיבה גורמת לך לחשוב שהוא גנב את זה ,כי מן הסתם גם בגנב מפורסם הדין הוא שאם ידוע שיש לו אפילו מיעוט משלו מותר לקחת ממנו ורק בגזלן  שמלאכתו הוא הגזל כל ממונו בחזקת גזול ואסור לקחת ממנו. עוד כתבו שאם יש חפצים מסוימים שהגנבה מצויה בהם אצלו (כגון אחד שעובד במחסן ומוכר מן הצד דברים שמצויים שם)   אז הם בחזקת גזולים אצלו אז גם הם אסורים (וראה כל זה בשו"ע ונו"כ שסט ג ד).