גנב מאכלות אסורות אם חייב לשלם

שלום כבוד הרב,

אם מישהו ח"ו גנב מקצב, שמוכר בשר לא כשר וח"ו מכשיל יהודים (במודע או לא במודע) בנבילות וטריפות. הבשר שנגנב כבר לא קיים.
האם הגנב מחוייב להחזיר לקצב את השווי הכספי של הבשר הלא כשר שהוא לקח?

שאלה נוספת כמובן יכולה להשאל על אדם שח"ו גנב סמים מסוחר סמים או כל איסור ברור ומוחלט אחר.
האם הגנב מחוייב להחזיר להם את שווי הכסף של מה שהוא גנב, או שמא בגלל שמדובר באיסורים מאד חמורים אין חובה כזו, ואולי בכלל אסור להחזיר להם?
תודה רבה מראש,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

לא ידוע לי על מקור הלכתי לפטור גונב מאכלות אסורות. אם הוא גנב כדי להציל יהודים מהעבירה, ייתכן שהוא פטור. אבל, צריך שמטרתו אכן תהיה לשם כך.

דברים האסורים גם בהנאה, אינם שווים כסף כלל, והגונב או מזיק אותם פטור.

מקורות:

לעניין שהמזיק כדי להציל צריך שתהיה כוונתו כנה, עיין סמ"ע סי' תכא ס"ק כח. לעניין איסורי הנאה עיין גמ' פסחים דף ו ע"ב.