אנטיביוטיקה ביום כיפור

שלום רב. אני סובלת מסינוסיטיס קשה עם מוגלתיות במארות הפנים וכאבי ראש. קיבלתי טיפול אנטיביוטי למשך 10 ימים. הרופא אמר לשתות תרופה לאחר אוכל על קיבה לא ריקה. מה עלי לעשות בצום יום כיפור.? אני מקבלת אנטיביוטיקה 3 פעמים ביום. אני מאוד דואגת. ממתינה למענה בהקדם. תודה

תשובה:

שלום רב

אם אין חום את יכול לצום, לגבי התרופה, הייתי מציע היום אחרי סעודה מפסקת לקחת שני כדורים יחד, מחר בבוקר עם מעט מים מרים כדור אחד, ובערב במוצאי הצום אחרי האוכל שוב שני כדורים יחד. כך דילגנו אמנם כדור אחד ואחד לקחנו על בטן ריקה אבל זה לא נורא. במקרה של כאבי ראש אפשר לקחת משככי כאבים, כדור ללא מים או מעט מים מרים, או פתילות אקמול.